Поділитись:

Супрун хоче кримінальну відповідальность за продаж ліків без рецепту

Понеділок, 25 березня 2019, 04:25
Супрун хоче кримінальну відповідальность за продаж ліків без рецепту

Міністерство охорони здоров’я поставить питання щодо введення кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепту.

Відповідну заяву зробила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНІАН.

Очільниця МОЗ прокоментувала ситуацію, за якої сьогодні будь-хто може придбати в аптеці антибіотики "просто так".

"Проблема є, що в законі прописано, як аптека продає ліки без рецепту, навіть як це ліки, які вимагають рецепт, то їхній штраф є 120 гривень. Немає кримінальної ніякої відповідальності. Для них це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону", – зазначила Супрун.

"Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту", – підсумувала вона.

Супрун нагадала, що через неправильне масове використання антибіотиків протягом багатьох років зараз чимало хвороб вже не можуть лікуватись з їх допомогою, адже до ліків виникла резистентність.

"Ми минулого тижня на засіданні Кабміну прийняли нашу нову стратегію, щоб боротися саме із тим. І в тому є вимога підвищення кримінальності і штрафів на видання антибіотиків. І це не лише для людей, а це також стосується тварин. Також антибіотики часто використовують в сільському господарстві. І ми будемо це контролювати", – наголосила очільниця МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларація з лікарем: стало відомо, що чекає українців, які не уклали договір

Надрукувати
мітки:
коментарів