Поділитись:

Декларація з лікарем: стало відомо, що чекає українців, які не уклали договір

Неділя, 24 березня 2019, 15:20
Декларація з лікарем: стало відомо, що чекає українців, які не уклали договір

Із 1 квітня 2019 року Міністерство охорони здоров`я припиняє фінансування лікування пацієнтів, які ще не уклали договір із сімейними лікарями. Проте це не означає, що можливості підписати декларацію більше не буде.

Про це в ефірі ObozTV розповіла менеджер "Реанімаційного пакету реформ2 Світлана Бубенчикова, – пише Обозреватель. Вона зазначила, що громадяни, які не встигли раніше укласти договір, можуть без проблем зробити це пізніше.

"Людина на цей період може працювати за кордоном або виїхати у відрядження, тому не встигає підписати договір. Після 1 квітня вона без проблем може обрати педіатра, терапевта і підписати декларацію. Єдине, що стосується більш лікарень, бо від цього залежить їхній бюджет, – із 1 квітня припиняється фінансування стандартної субвенції, яка була по "червоних" списках пацієнтів без декларацій. Хоча лікарі розповідають, що у клініках уже навіть не зважають на це, а формують свої бюджети", – сказала вона.

Раніше в. о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун пояснила, що у разі невідкладного стану пацієнта, який не має декларації, лікар повинен надати йому допомогу. Якщо це щось звичайне, то, за словами Супрун, громадяни мають звертатися до терапевта, з яким укладався договір.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як підписати декларацію з лікарем: інструкція (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів