Поділитись:

Віз "Панкреатин" та "Ібупрофен" – позбувся авто: на Волині затрамали порушника

П'ятниця, 29 березня 2019, 10:46
Віз «Панкреатин» та «Ібупрофен» – позбувся авто: на Волині затрамали порушника

На митному посту "Піща" посадові особи управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці припинили спробу громадянина України ввезти з Білорусі лікарські засоби вартістю майже 40 тис гривень.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській митниці. 

Аби обійти встановлені законодавством обмеження щодо можливих обсягів ввезення ліків, чоловік заховав їх у конструктивні порожнини дверей, боковин та сидінь автомобіля VOLKSWAGEN. Під час повного митного огляду з демонтажем обшивок із влаштованих тайників вилучено загалом 332 упаковки популярних пігулок білоруського виробництва «Мукосад», «Кальцій», «Панкреатин», «Ібупрофен», лікарських мазей та розчинів.

За приховування від митного контролю настає відповідальність за ст.. 483 Митного Кодексу України. Згідно з нею, підлягають конфіскації прихований товар та транспортний засіб, у якому для його переміщення було влаштовано тайник.

Відтак, ліки та VOLKSWAGEN, оцінений у понад 200 тис гривень, вилучені на склад митниці до остаточного рішення суду. Крім конфіскації предметів правопорушення, санкція статті передбачає штраф у розмірі 100 відсотків вартості прихованого товару.

Довідково:

відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування» від 23 травня 2012 року № 458 на одну людину можна ввезти не більше п'яти упаковок кожного найменування лікарських засобів (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини).

Якщо на курс лікування громадянина потрібно більше ліків, то їх можна ввезти, але в кількості, що не перевищує вказану в наявному у особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи і завіреному печаткою лікаря та установи охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів