Поділитись:

Кварцяний не працюватиме у ФК "Луцьк", – ЗМІ

П'ятниця, 06 травня 2016, 17:47
 Кварцяний не працюватиме у ФК «Луцьк», – ЗМІ

Багаторічний тренер "Волині" Віталій Кварцяний має намір залишити тренерську діяльність і вже в наступному сезоні не працювати у ФК "Луцьк".

Через деякий час, коли трансформація "Волині" у ФК "Луцьк" перейшла в остаточну стадію, Віталій Кварцяний став подумувати про розставання з волинським футболом, – сказано у матеріалі Sportarena.com.

Причина такого рішення – незгода Кварцяного з методами і стратегією створення нового ФК. Повідомляється, що останньою іскрою для обурення Віталія Володимировича стали проблеми з отриманням атестата для ФК "Луцьк" на право участі в змаганнях під егідою ПФЛ. Фактично ж "Луцьк" ще не готовий подати таку заявку і почати ліцензування. Причина - відсутність чіткого бюджету і, відповідно, кадрової політики.

Крім того, ФК "Луцьк" не зможе зіграти і в чемпіонаті U-19 нового сезону. Одна з причин - бажання УПЛ з наступного сезону допускати в юніорську першість виключно клуби Прем'єр-ліги. Інша причина – ті ж борги "Волині" за участь в чемпіонаті поточного сезону і штрафні санкції "хрестоносців" від ФФУ і ФІФА в цьому сезоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КВАРЦЯНИЙ НЕ МОЖЕ БУТИ ТРЕНЕРОМ "ВОЛИНІ" В АМАТОРСЬКОМУ ЧЕМПІОНАТІ

В таких умовах старий-новий ФК в обласному центрі Волинської області зможе бути представлений хіба що в змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України (вища або перша ліга) і в чемпіонаті України серед аматорів. Ймовірно, саме такий розвиток подій не влаштовує Кварцяного, який готовий подати у відставку вже зараз або самоусунутися після фінішу останнього в історії "Волині" сезону.

Кварцяний не раз заявляв про готовність очолити сходження ФК "Луцьк" з другої ліги в еліту і чітко описував схему, яка може допомогти "Волині" уникнути розрахунку за рахунками колишнім футболістам. На зустрічі з уболівальниками, футболістами та працівниками "Волині" аналогічну позицію зайняв й Ігор Палиця (фактичний власник клубу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КВАРЦЯНИЙ ЗАЛИШИТЬСЯ З ПАЛИЦЕЮ

Але в підсумку каменем спотикання на шляху до благих цілей став передбачуваний бюджет нового клубу. Варіант бюджету Кварцяного не влаштував власників клубу. Особливо - статті витрат на проведення зимових зборів у Туреччині і зарплати футболістів і тренерів. Їх Палиця вважає завищеними.

Віталій Кварцяний вже встиг винести внутрішні розбірки на поверхню - після гри з "Чорноморцем" тренер відкрито звинуватив генерального директора ФК "Луцьк" Андрія Розтоку в саботажі і непрофесіоналізмі. Крім того, в його емоційному спічі після матчу дісталося і генеральному директору клубу Євгенії Жуховицькій, і почесному віце-президенту Юрію Савчуку. Саме ці люди вважаються у "Волині" "опозицією" Кварцяного.

Нагадаємо, що ФК "Луцьк" у квітні стартував відразу в двох змаганнях, покликаних стати трампліном для заявки клубу до другої ліги ПФЛ, - чемпіонаті Волинської області та чемпіонаті ААФУ (де в першому турі лучани без варіантів поступилися "Гірнику" з Соснівки 0:7 ).

Надрукувати
мітки:
коментарів