Поділитись:

Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)

Середа, 10 квітня 2019, 22:44
Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)

У Луцьку на вулиці Соборності 37а незряча жінка захаращує під’їзд сміттям та обливає сходи нечистотами.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

У гуртожитку більшість мешканців незрячі – члени місцевого товариства сліпих. Сусіди, каже Марія Токар, неодноразово зверталися до жеківців та санстанції, ситуації це не вирішило.

56-річна Марія Токар показує двері до квартири №84. У коридорі ящики зі сміттям. За дверима – смердючі клумки. У щілині між дверима кубло тарганів. Марія розповідає, з квартири сусідки під’їздом шириться неприємний запах. Через те вікна на усіх поверхах відчинені за будь-якої погоди.

«Вона виливає всякі фекалії все виливає, котячі відходи виливає, колись тримала котів».

«Смердить там в неї в хаті й коти там. І на сходинковій клітці нечистоти, просимо неодноразово: забери, будь ласка! Не реагує ні на які прохання», – каже мешканка будинку Ольга Хмелюк 

Сходами підіймається 58-річна мешканка квартири – Ганна Яковчук. Прочинені сусідкою двері одразу зачиняє. Журналістам "Суспільного" жінка розповідає: вона інвалід 1 групи – незряча. Раніше мешкала у цьому ж гуртожитку у двокімнатній квартирі двома поверхами нижче. Звідти її, каже, 8 років тому виселили. Тепер мешкає в однокімнатній на 4 поверсі. Усі звинувачення сусідів відкидає.

«Збирати сміття – це я розумію ходити в смітник, а хто мене там бачив? Жаліються? Вони насамперед тому жаліються, що я живу досі, існую. Бо так, як мене виселяли, то виселяли так, щоб я до вечора лягла».

Представники житлово-комунального підприємства, санстанції та товариства сліпих прийшли оглянути помешкання, на яке скаржаться сусіди. До квартири членів комісії та журналістів жінка не впускає.

«Я не дозволяю і квартири не дозволяю показатиЩо це за робота? Хто відкриває двері? Це не робота відкривати двері!», – каже Ганна Яковчук.

Зі слів сусідів у квартирі знаходиться 26-річний син Ганни Яковчук. До представників комісії він не вийшов. Жінка каже, прибирати сміття з помешкання не буде. Поспілкувавшись з жінкою, представники комісії полишили будинок. Зі слів директорки луцького підприємства УТОС, що опікується будинком, за останні 10 років жінка двічі перебувала на примусовому лікуванні у психіатричній лікарні. Захаращена сміттям квартира не приватизована. Борг за комунальні послуги сягнув 5 тисяч гривень.

«Нечисть лила, це ж таким же сліпим, таким же інвалідам. Ми не маємо впливу на неї!», – коментує Алла Суховершко, директорка підприємства Українського товариства сліпих.

Зі слів заступниці директора житлово-комунального підприємства, зайти до квартири та прибрати не має права жодна з нині присутніх служб. Ярослава Багрич каже: мешканцям потрібно звертатися до суду.

«Коли її забирали в психлікарню, ми писали звернення в суд і через суд її забирали тоді. Цього разу, я не знаю, хто буде звертатися?», – розповідає Іван Заячківський, мешканець будинку.

Зі слів Ярослави Багрич, якщо мешканці самотужки візьмуться навести лад у квартирі сусідки, підприємство забезпечить їх транспортом та оплатить бензин до сміттєвого полігону.

Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)Незряча лучанка захаращує увесь під’їзд (відео, фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада "влетіла" на чотири мільйони через сміття

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024