Поділитись:

Луцькрада "влетіла" на чотири мільйони через сміття

Середа, 10 квітня 2019, 12:00

Більше 4 мільйонів гривень доведеться сплатити Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради за незаконну діяльність у сфері поводження з відходами.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Державна екологічна інспекція під час перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства виявила, що Луцькрада не виконує вимоги статті 15 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” – не забезпечується реалізація екологічної політики та екологічних прав громадян, не
здійснюється контроль за додержанням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

За результатами перевірки встановлені факти порушень у сфері поводження з відходами, які мають системний характер. Луцька міська рада не забезпечила роздільне збирання відходів. Не виконуються вимоги статті 32 Закону України “Про відходи” в частині заборони захоронення неперероблених
(необроблених) відходів. Полігон твердих побутових відходів у селі Брище переповнений. Приписи Інспекції за результатами попередніх перевірок міською радою не виконані.

Внаслідок складування твердих побутових відходів за межами чаші полігону, недотримання вимог, встановлених законодавством щодо збирання, утилізації та знешкодження фільтрату, спричинено значні забруднення земель, завдано шкоду навколишньому природному середовищу. Для відшкодування збитків інспекція виставили претензії Департаменту ЖКГ Луцькради на загальну суму 4 млн 172,4 тис. гривень.

Окрім того, мають місце факти засмічення земель на території Луцька внаслідок розташування несанкціонованих сміттєзвалищ. Не забезпечується режим
водоохоронної зони річки Сапалаївка, інших водних об’єктів, збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Не забезпечено облік зелених насаджень, відсутній їх реєстр.

Заступника директора Департаменту ЖКГ за невиконання приписів, незабезпечення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при експлуатації полігону твердих побутових відходів, що спричинило забруднення земель, притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 52, 82-8, 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зі сміття зробити гроші: лучанин поділився досвідом (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 березня 2024
14 березня 2024
05 березня 2024
10:13
22 лютого 2024
12:51
18 січня 2024
12:50
15 січня 2024
11 січня 2024
21 грудня 2023
18 грудня 2023
09:00