Поділитись:

Тиск з боку вашої родини та друзів не допоможе схуднути, - вчені

П'ятниця, 12 квітня 2019, 06:48
Тиск з боку вашої родини та друзів не допоможе схуднути, - вчені

Багато людей, які бажають скинути зайву вагу, насправді сподіваються, що їхні близькі будуть змушувати їх це робити. Проте вчені з UCL стверджують, що особисті цілі повинні залишатись особистими й не залежати ні від кого, тільки у цьому випадку можна досягнути прогресу.

Нове дослідження показало, що тиск звітності ваги друзям і сім'ї дійсно може перешкоджати втраті ваги, – інформує інтернет-портал technology.org

Спираючись на вашу сім'ю та друзів, щоб відстежувати втрату ваги, призводить до мізерних результатів, оскільки ви знімаєте свою особисту відповідальність.

Існує поширене переконання, що підвищення відповідальності, залучаючи публіку, призведе до швидшої втрати ваги. Вчені хотіли спростувати цей міф, тому вони скористалися послугою управління вагою в Інтернеті й набрали 364 клієнтів, які мали доступ до інструментів лічильника калорій, журналу продовольства, онлайн-дискусійних форумів, рекомендацій щодо здорового харчування та самостійного відстеження ваги. Учасники були розділені на три групи. Учасники першої групи, повинні були змусити друга/знайомого відстежувати їхній прогрес щодо поставлених цілей. Люди другої групи отримували відшкодування, якщо вони не досягали своїх цілей. Нарешті, третя група просто мотивувалась грошима, які вони заплатили, щоб схуднути.

Через 12 тижнів вчені виміряли результати втрати ваги учасників. Люди другої групи втратили в середньому 2,4% від початкової маси тіла. Тим часом люди з третьої групи втратили 2,2% від початкової маси тіла. Учасники із першої групи втратили лише 1,1% від початкової маси тіла. Це означає, що відсутність самоконтролю лише шкодить при схудненні. Вчені вважають, що це може бути тому, що люди втрачають свою особисту відповідальність у таких випадках. Тим часом люди, яким було запропоновано повернути кошти, як і раніше дотримувалися своєї мети на рівні, подібному до контрольної групи. Це означає, що гроші не є великим фактором.

Якщо ви хочете, щоб ваша сім'я і друзі допомогли вам у схудненні попросіть їх приєднатися до вас у тренажерному залі. Таким чином, ви йдете пліч-о-пліч до цілі й ніхто не грає роль менеджера або охоронця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповноцінне харчування – вбивця: що ми їмо не так

Надрукувати
мітки:
коментарів