Поділитись:

У Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистості

Субота, 13 квітня 2019, 04:55
У Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистості

11-12 квітня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Виклики та парадокси соціальної взаємодії в постмодерному світі: лінгвістичний та психологічний аспекти». Учасниками конференції стали науковці з різних регіонів України (Луцьк, Полтава, Київ, Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Черкаси, Харків, Кропивницький, Одеса), а також з Республіки Білорусь та Польщі.

Під час конференції учасниками обговорювались проблеми психології безпеки особистості, зокрема питання інформаційної та кібербезпеки, готовності до ризику та невизначеності, національних стереотипів та їх впливу на міжкультурну комунікацію, конфліктної взаємодії, медіації та фасилітації у роботі з персоналом сучасної організації. Учасники також розглядали способи протидії булінгу, мобінгу та тролінгу у комунікативній поведінці особистості.

В ході науково-практичної конференції працювали круглі столи та майстер-класи, присвячені питанням конфліктної інтеракції та сучасним змінам в системі освіти.

Учасники конференції відзначили, що в умовах сучасного розвитку, коли посилюється значення фундаментальної освіти, єдності освіти та науки, пришвидшуються процеси глобалізації, роль університетів у суспільстві зростає. Ідеї співробітництва є найважливішим імперативом подальшого стійкого розвитку класичних університетів. Тому важливо розвивати спільну наукову та освітню діяльність, сприяти розвитку та впровадженню прогресивних форм кооперації наукових досліджень університетів, інших освітніх і наукових центрів, включаючи створення університетських центрів колективного користування.

У Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистості

Під час конференції було вирішено створити на базі факультетів психології і соціології та романо-германської філології СНУ ім. Лесі Українки науково-дослідний Центр безпеки особистості, до кола інтересів якого входитимуть проблеми безпеки, ризику та міжкультурної комунікації. Спільна діяльність такого центру включатиме написання наукових робіт, проведення круглих столів, воркшопів, колоквіумів, конференцій, міждисциплінарних досліджень, що, своєю чергою, сприятиме не лише можливості обміну експертними знаннями у галузях психології, соціології та лінгвістики, а й свідомому ставленню до проблем існування людини в сучасному світі.

Заплановано впровадити навчальний курс «Безпека особистості» у блок загальноосвітніх дисциплін для фахівців різних напрямів і спеціальностей; розробити спільними зусиллями навчальні модулі цього курсу: «Психологія безпеки особистості» та «Безпека як важіль особливої мовленнєвої інтеракції в епоху віртуальної комунікації» й організувати взаємодію вчених різних наукових напрямків, що спеціалізуються в питаннях забезпечення безпеки особистості (людини), за допомогою проведення спільних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших заходів організаційного характеру.

У Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистостіУ Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистостіУ Луцьку створять науково-дослідний Центр безпеки особистості

Також буде розроблено програму сертифікованого курсу «Базові навички медіатора і фасилітатора в ефективній інтеракції» для студентів, фахівців з управління персоналом, громадських лідерів і державних службовців; посилити співпрацю з громадськими організаціями, штабами політичних партій, суспільними інституціями, бізнес-середовищем з питань медіації та фасилітації як сучасних методів вирішення конфліктів й налагодження конструктивного діалогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку обиратимуть «Містера СНУ-2019»

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024