Поділитись:

На Волині фермер незаконно зайняв майже півгектара землі

Вівторок, 16 квітня 2019, 20:34
На Волині фермер незаконно зайняв майже півгектара землі

фото ілюстративне

На Волині фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 4,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Господарський суд Волинської області від 16 квітня 2019 року зобов'язав голову одного із фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,44 га сільськогосподарського призначення ринковою вартістю близько 4,5 млн грн, яка розташована за межами населених пунктів Люблинецької об’єднаної територіальної громади.

Підставою для звернення прокурором до суду стало самостійне виявлення місцевою прокуратурою факту порушення вимог земельного законодавства та у подальшому скерування інформації до уповноваженого органу – Головного управління Держгеокадастру в області, спеціалісти якого і зафіксовали порушення щодо самовільного захоплення ділянки.

З урахуванням того, що порушник не вжив заходів до усунення порушень вимог Земельного кодексу України у строки, визначені приписом контролюючого органу, зокрема щодо звернення із відповідною заявою, виготовлення проекту землеустрою щодо отримання землі в оренду, прокурор звернувся із позовом до суду.

За втручання прокуратури рішеннями суду відновили стан законності щодо користування земельною ділянкою та права територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині керівника Держгеокадастру підозрюють у "розбазарюванні" цінних земель

Надрукувати
мітки:
коментарів