Поділитись:

На Волині шкільні класи отримають нове обладнання

Четвер, 25 квітня 2019, 11:16
На Волині шкільні класи отримають нове обладнання

На найближчому засіданні сесії обласної ради депутати ухвалять рішення щодо оснащення закладів загальної середньої освіти засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів.

Про це повідомили в управлінні освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації.

Слід зазначити, що є значна потреба в облаштуванні таких кабінетів у школах. Тож, задля цього відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1012-р з державного бюджету в область спрямували 8,1 мільйонів гривень.

Цілком зрозуміло, що обладнати необхідними засобами усі кабінети природничо-математичних предметів навчальних закладів Волині вкрай складно. Тому запропоновано врахувати певні критерії для вибору шкіл, де це відбуватиметься першочергово.

Відтак, основними критеріями стали наявність допрофільного та профільного вивчення предмету, кількість учнів у закладі, здобутки школярів на олімпіадах, конкурсах, турнірах з предметів природничо-математичного циклу, кваліфікаційний рівень педагогічних працівників тощо.

Окрім того, при формуванні суми виділених коштів враховувалась вартість комплексної цифрової лабораторії для вивчення фізики, хімії, біології та географії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виділили майже 47 мільйонів гривень на Нову українську школу

Надрукувати
мітки:
коментарів