Поділитись:

На українських трасах робитимуть розмітку зі світловідбивачами

Четвер, 16 травня 2019, 18:41
На українських трасах робитимуть розмітку зі світловідбивачами

фото ілюстративне

На українських трасах планують робити дорожню розмітку зі світловідбивними вставками для підвищення безпеки руху у вечірній час.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У нових будівельних нормах унормовано можливість використання дорожньої розмітки зі спеціальними світловідбивними вставками. За підрахунками експертів, це на 70 % покращить видимість на дорогах у вечірній час, що дозволить суттєво посилити безпеку дорожнього руху.

«... вводимо можливість проектувати на трасах дорожню розмітку зі світловідбиваючими вставками, які дозволять покращити видимість для водіїв у вечірній час. За своєю суттю вони нагадують принцип дії катафоту. Цей світловідбивач зазвичай використовують на фарах автомобілів чи велосипедів. Світловідбиваючі вставки на дорожній розмітці могли би вирішити проблему з підсвічуванням трас у нічний час і їх більш реально робити, ніж, наприклад, ту ж саму люмінесцентну розмітку», – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Лев Парцхаладзе пояснив, що такі світловідбивні вставки можуть також розташовуватися для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок.

На українських трасах робитимуть розмітку зі світловідбивачами

Технічні вимоги до проектування світловідбивних вставок прописані у ДСТУ 4036-2001 «Безпека дорожнього руху. Вставки розмічальні дорожні. Загальні технічні вимоги».

Зміни до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» розроблені ДП «ДерждорНДІ», вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вибоїн і тріщин: в Україні по-новому вкладатимуть асфальт

Надрукувати
мітки:
коментарів