Поділитись:

У Луцьку на OLX продавали речі із "Соціального контейнеру" (відео)

П'ятниця, 24 травня 2019, 05:45

Лучани закинули одяг у соцконтейнер, а потім побачили свої речі на сайті продажу.

Такий інцидент стався із подружжям Киричуків у Луцьку. Кажуть – мали одяг, яким було не шкода поділитись із малозабезпеченими сім’ями. Тож в суботу, 11 травня, зібрали декілька пакетів та закинули їх у соцконтейнер, що на вулиці Градний Узвіз, йдеться у сюжеті 12 каналу

За словами Андрія Киричука, через кілька днів вони побачили оголошення на OLX, де продавалися вживані речі.

Подружжя впізнало до десяти власних речей. За кожну з них в середньому просили до 50 гривень. Продавець не вказав номер телефону, тож до нього написали. На повідомлення продавець не відповів.

Киричуки кажуть: інцидент їх розчарував, бо ж вони хотіли допомогти одягом тим, хто його потребує. Відтепер вирішили викидати його просто на смітник –там, мовляв, ними скористаються більш нужденні люди.

З’ясувати, хто продавав одяг, подружжю не вдалось. Не знає про це і керівниця проекту “Соцконтейнер у Луцьку” Олена Кравчук. Каже, взялась за цю справу, аби допомагати малозабезпеченим людям. Але перевірити, чи ці люди продають отриманий одяг – неможливо. Все залишається на їхній совісті. Нині речі із соцконтейнеру не роздають на безкоштовних ярмарках, а розсилають адресно різним організаціям.

Нині у Луцьку працюють три контейнери: на вулиці Градний Узвіз, біля ЦНАПу і на вулиці Яровиця. Волонтери закликають лучан не перепродувати ці речі. А тих, хто хоче допомогти – закидати одяг у контейнер, а не залишати біля нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди в Луцьку можна приносити вживаний одяг (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів