Поділитись:

Відомо, коли в Україні «запрацює» новий правопис

Четвер, 30 травня 2019, 15:30
Відомо, коли в Україні «запрацює» новий правопис

Фінальний текст нової редакції Українського правопису опублікують на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук 3 червня. 

З цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення, – зазначили в МОН. 

Водночас зараз розробляється план імплементації нової редакції Українського правопису. Цим документом, зокрема, передбачать терміни та етапи впровадження змін в освітній процес.

Нагадаємо: 2 травня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 437 «Питання українського правопису», якою схвалено нову редакцію Українського правопису. 

Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України. Склад комісії затверджений розпорядженням КМУ від 17 червня 2015 р. № 416.

У серпні-вересні 2018 року відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3000 пропозицій від наукових установ, закладів освіти, органів державної влади та місцевого самоврядування, окремих громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів