Поділитись:

Вдруге не поїду, - Іздрик про тур Україною

Понеділок, 16 травня 2016, 18:33
Вдруге не поїду, - Іздрик про тур Україною

Український прозаїк і поет Юрій Іздрик зазначив, що навряд чи погодиться на ще один всеукраїнський тур. Саму ж поїздку називає "прощанням з Україною".

Про це він повідомив на прес-конференції 16 травня.

Юрій Іздрик зазначив, що не вірить в об'єднання України за допомогою літератури. Він каже, що на другу таку поїздку не погодиться, і називає тур "прощанням з Україною".

"Я буду виснажений. І невідомо, чи буду живий", – жартома сказав він про закінчення туру.

Натомість президент міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, видавець Святослав Померанцев називає тур подорожжю трьох: сліпого пророка-оракула, його послідовниці та їхнього поводиря.

Нагадаємо: зараз триває тур Юрія Іздрика та Ірини Цілик у супроводі Президента Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослава Померанцева у рамках проекту "Мережа". Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". У планах – відвідати 27 українських міст. 16 травня Іздрик, Цілик та Померанцев у Луцьку презентують нові книжки "Summa" (Юрій Іздрик у співавторстві з Євгенією Нестерович) та "Глибина різкості" (поетична збірка Ірини Цілик).

Як зазначив Юрій Іздрик, "Summa" – це незвичний проект, написаний у стилі лонгрід. Це такий жанр журналістики, якому притаманний великий обсяг контенту. Обсяг лонгріду може досягати обсягу роману. У лонгрідах широко застосовують мультимедійний контент та художній літературний стиль. Книжка задумана, як довідник для тих, хто випадково потрапив на нашу планету. Вона містить псевдоенциклопедію: статті для інопланетян із тлумаченням найелементарніших понять. Зі слів автора, книжку можна легко читати у транспорті, починаючи з будь-якої сторінки.

Ірина Цілик свою "Глибину різкості" називає певним підбиттям підсумків. Це вірші, які назбиралися за два роки. Головні теми віршів – пошук в собі сім'ї і себе в сім'ї, тема війни.

Надрукувати
мітки:
коментарів