Поділитись:

Реальна політика – не телесеріал, – Андрій Лучик про заяви Зеленського (відео)

Вівторок, 04 червня 2019, 11:00
Реальна політика – не телесеріал, – Андрій Лучик про заяви Зеленського (відео)

Питання відставки чи не відставки уряду потрібно розглядати не з позиції, кому з політиків вона вигідна, а чи виграє від цього Україна.

Про це розповів під час марафону "Вибори 2019 Парламент" в ефірі каналу Прямий головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик.

Андрій Лучик вважає, що Володимир Зеленський зрозумів, що реальна політика – це не заяви і це не телесеріал. Потрібно вчитися домовлятися і з парламентом, і з урядом.

Нагадаємо: новообраний президент Володимир Зеленський після складання присяги заявив про розпуск Верховної Ради VIII скликання, а також просив провести дострокові вибори до парламенту через два місяці. Окрім того, президент звернувся до уряду, аби він подав у відставку. Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вирішив подати у відставку. Але у Верховній Раді не вистачило голосів для того, щоб відправити його та весь склад Кабінету Міністрів у відставку.

"Він сказав: уряд, пишіть всі у відставку. А вони взяли і написали. Вони пішли йому на зло, він не очікував. В результаті після цього зібрався парламент і сказав: ми не проголосуємо закон про вибори... Ми не приймаємо відставки уряду і так далі. Тобто показали, що безкомпромісність – добре тільки на телебаченні", – зазначив головний редактор ІА "Конкурент". 

Що стосується того, хто виграв, а хто програв у ситуації з невідставкою уряду, то тут, вважає Андрій Лучик, потрібно передусім розглядати не кому з політиків це вигідно, а чи виграє від цього Україна.

"Мені здається, те, що уряд залишився і виконує свої повноваження не урізані, а в повному обсязі, – це є виграшна ситуація для України", – резюмував журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів