Поділитись:

У Луцьку хочуть створити парковки біля ринків

Вівторок, 17 травня 2016, 16:23
У Луцьку хочуть створити парковки біля ринків

У Луцьку пропонують переглянути доцільність дорожніх знаків, які забороняють паркувати автомобілі поблизу торгівельних закладів та ринків.

Відповідну пропозицію висунув директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка на комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 17 травня.

Як зазначив Мирка, хоча й питання визначення місць для автостоянок належить до компетенції органів місцевого самоврядування, проте облдержадміністрація вправі надавати певні рекомендації.

Директор департаменту звернувся до комісії з пропозицією "рекомендувати органам місцевого самоврядування переглянути доцільність встановлених дорожніх знаків, які забороняють зупинку та стоянку автомобілів поблизу торгівельних закладів та ринків, оскільки інших територій для паркування поблизу не передбачено".

Також Іван Мирка запропонував провести обстеження територій поблизу ринків і за їх результатами виготовити схеми дорожнього руху, які передбачатимуть облаштування необхідної кількості місць і встановлення відповідних дорожніх знаків.

"Якщо на базарі немає де стати, треба розробити схему. Якщо там немає місця – потрібно облаштувати зупинки на дорозі", – каже Мирка.

Член комісії Олексій Панасюк запропонував зобов'язати забудовників передбачати стоянки як для велосипедів, так і для автомобілів.

Член комісії Леонід Стефанович, як досвідчений забудовник, розповів, що працював над створенням ринку "Варшавський" близько 30-ти років назад. Тоді там була розроблена площа для автомобілів.

"Цю площадку зараз заставили наземними бутіками і кажуть, що немає де стати. Треба просто упорядкувати те, що є, і не буде ніяких проблем", – розповідає Стефанович.

У результаті комісія вирішила підтримати пропозицію департаменту.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024