Поділитись:

Інфекційна лікарня змінилася, пацієнти – ні

Понеділок, 10 червня 2019, 07:40

Інфекційна лікарня змінилася. А от свідомість її пацієнтів, на жаль, - ні. Ні на грам. Люди, як люди. Як у нас жартують: українців і за кордоном видно.
Отож, відділення крапельних інфекцій. Тут чисто, крутий ремонт. Багато палат з окремими туалетами і душем, що вкрай важливе у лікарні, де повно різноманітних вірусів, інфекцій, «бацил». Важливо, що ліжка такі, де можна поміститися удвох з дитиною. Не так, як раніше: настає ніч і ти думаєш: Боже, як же я тут спатиму.

У більшості палат досі стоять старі тумбочки. Шухляди без матюків не відкриваються і не закриваються. Проте у деяких палатах тумбочки нові.

Постіль – старовинна чи стародавня. Не знаю навіть, яке ліпше слово підібрати.

Нові двері, хороше освітлення, є кнопка виклику медсестри.

Москітних сіток на вікнах немає, комах і комарів повно, якщо відкривати вікно. У деяких палатах є жалюзі. Як зазначила санітарка, щоб зробити усе й одразу, не вистачає коштів. До слова, лише у кількох відділеннях лікарні зроблений ремонт.

Медперсонал - чудовий. Хороші лікарі і медсестри, у яких тут справді дуже багато роботи. Вони не встигають. Бо працівників насправді мало.

Проте за півтора тижні перебування в лікарні була свідком того, що у  батьків постійно багато до них претензій. Багатьом усе не подобається. Все не так, усе недобре. Але як би то хоч одна з мам спробувала усю добу отак побігати, як медсестра. Це справді каторжна робота. Принести і забрати крапельниці, вколоти по два-три рази на день уколи, ставити катетери. А пацієнтів у відділенні багато.

На жаль, ті ж пацієнти не бережуть того, що мають. Не цінують людського ставлення і не цінують того, що для них в лікарні зробили. Багато хто не прибирає за собою, двері зачиняють ногами, підвищують тон на медперсонал, їм не подобається їжа.

Так, можливо, все не так уже і добре, як хотілося б, і ліпше в ту лікарню не потрапляти, проте людяності втрачати не можна. Потрібно бути вдячним хоча б за те, що тобі принесли поїсти, лікують твою дитину, витирають пилюку, миють тобі двічі на день підлогу...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024