Поділитись:

Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

Неділя, 07 липня 2019, 22:05
Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

У Луцьку упродовж 6–7 липня відбувся чемпіонату Європи з легкої атлетики, де змагалися вісім найсильніших європейських зібрних.  

Дарина Слобода виграла змагання з семиборства на командному чемпіонаті Європи з багатоборства (Суперліга) у Луцьку. Спортсменка з Броварів встановила особистий рекорд (6165 очок) і випередила 31 суперницю, – інформує Ракурс.

Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

Британка Кейт Стейтон – на другому місці, нідерландка Марійке Есселінк – третя. У п’ятірці кращих чемпіонату Європи ще дві українки – Ірина Рофе-Бекетова та Римма Буйненко (Гордієнко).

Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

Чоловіча збірна України на стадіоні «Авангард» у Луцьку виступила менш вдало, адже найкращий її представник Руслан Малогловець фінішував тільки 17-м. Відзначимо, що лідер українців Олексій Касьянов зійшов через травму вже після першого виду десятиборства. Виграв змагання білорус Віталій Жук.

Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

Друге місце в естонця Майсела Уйбо, третє – в цьогорічного чемпіона Європи у приміщенні іспанця Хорхе Уренії.

Загальний залік у Луцьку виграли естонці, другими були білоруси, а третіми – багатоборці Великої Британії. Зовсім небагато британцям поступилися українці, які четверті із восьми збірних, які приїхали до Луцька.

Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)Українка виграла чемпіонат Європи з багатоборства у Луцьку (фото)

Нагадаємо, що це перший в історії України Чемпіонат Європи з легкої атлетики, який відбувався у Луцьку. Турнір зібрав вісім найсильніших європейських зібрних, які упродовж 6–7 липня змагалися на місцевому стадіоні "Авангард". 

У суботу, 6 липня, чоловіки змагалися в п'яти видах (біг на 100 метрів, стрибки в довжину, штовхання ядра, стрибок у висоту, біг на 400 метрів), а жінки у чотирьох (біг на 100 метрів з бар'єрами, стрибок у висоту, штовхання ядра, біг на 200 метрів). За кожен виступ спортсмени отримують певну кількість залікових очок, які йдуть, як у загальний, так і в командний заліки (який є основним, враховуючи, що чемпіонат командний).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів