Поділитись:

Чоловік назвав мера "гандоном", але суд не побачив у цьому образи

П'ятниця, 12 липня 2019, 09:15

Апеляційний суд закрив справу щодо чоловіка, який звернувся до мера міста Тетіїв Київської області словом "гандон".

Про це пише Українська правда. Життя. 

У квітні цього року відбулося громадське зібрання з приводу зариблення річки Роська держпідприємством "Сервіс" за ініціативою Тетіївської міськради. Зібрання проходило на вулиці і громадяни висловлювали свою незгоду з діями мера. Один із присутніх Ігор Савлук вказава на міського голову Руслана Майструка, і заявив, що отакі "гандони" пишуть брехню.

УП вдалося підтвердити інформацію, що йдеться саме про мера.

У травні Тетїівський райсуд визнав чоловіка винним у дрібному хуліганстві і оштрафував на 51 грн. Сам порушник вину не визнавав і переконував, що мав на увазі французького письменника-фантаста Ів Гандона, тому це не є образливим нецензурним словом. 

Суд такі пояснення до уваги не взяв, мотивуючи тим, що термін "гандон" має кілька значень, зокрема і вживається як образа відносно осіб чоловічої статі.

Суд навів словник нецензурних слів та виразів, де термін "гондон" означає: 

1) презерватив

2) погана людина.

І Вікіпедію, де "гондон" – це погана, неприємна, підла людина, мудак.

Чоловік подав апеляцію, і згодом Київський апеляційний суд спеціально переглянув відео сутички і дійшов висновку, що фразою "гандон" в контексті розмови чоловік дійсно порівняв мера з французьким письменником-фантастом "Ів Гандоном", оскільки вважав, що той розказує фантастичні речі. 

Апеляційний суд зазначив, що суд першої інстанції не врахував, що вислів не був пов’язаний з явною неповагою до інших громадян, оскільки вони повністю його підтримували і активно захищали, коли мер хотів його штовхнути. 

Суд не побачив доказів того, що чоловік словом "гандон" хотів образити мера, а не просто згадав прізвище французького письменника-фантаста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів