Поділитись:

У Польщі націоналісти вийшли на антиукраїнський марш: влада його зупинила

П'ятниця, 12 липня 2019, 16:55

Місцева влада Вроцлава перервала маніфестацію польських націоналістів до річниці Волинської трагедії, у зв'язку з антиукраїнськими гаслами.

Після годинного маршу декількох десятків націоналістів, який супроводжувався гаслами на тлі національної ненависті, влада міста вирішила його заборонити, – інформує "Сегодня". 

Перед маршем організатори, зокрема колишній священник і лідер місцевих футбольних фанатів, не приховували, що його метою є "вшанування чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбила і не вивезла до Сибіру радянська влада, а яких убили українці під час кривавої неділі". 

Після оголошення поліцією рішення про припинення маніфестації колишній священник Мендляр викрикував, що це є провокацією і нічого поганого не було сказано. Він зазначав, що на Волині померли поляки, а їм закривають рот, тому що "бандерівців вони називають українцями".

Поліція перевірила документи в учасників маніфестації і аналізуватиме всі записи і висловлювання учасників зборів на предмет ксенофобії та національної нетерпимості. Як відомо, у Вроцлаві проживає одна з найчисельніших українських громад, в місті також діє уповноважений мера з питань жителів українського походження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів