Поділитись:

В Одесі розпочався 10-й міжнародний кінофестиваль

Субота, 13 липня 2019, 00:25

12 липня в Одесі стартував ювілейний 10-й міжнародний кінофестиваль, який відбудеться під знаком рівності та підтримки жінок у бізнесі та кіноіндустрії.

Урочиста церемонія відкриття відбувається у приміщенні Одеського національного академічного театру опери та балету, пише Громадське. 

До театру прокладена найдовша в Європі Червона доріжка, по якій пройдуть почесні гості – імениті вітчизняні та іноземні кінематографісти. Конкурсна програма – 12 повнометражних стрічок із 18 країн, вітчизняний кінематограф представлений п’ятьма повнометражними картинами та десятьма короткометражними.

Впродовж 9-ти фестивальних днів на гостей ОМКФ чекатимуть покази понад 100 фільмів, майстер-класи, творчі зустрічі з спеціальними гостями, а також одразу дві події на унікальній локації під – Потьомкінських сходах, де планується зафіксувати рекорд із найбільшої кількості глядачів під відкритим небом. Зокрема, 13 липня в цій локації відбудеться показ культового фільму «Козаки» (1928) виробництва MGM у супроводі симфонічного оркестру. А 19 липня глядачі побачать унікальний музичний медіа-перформанс-оперу «Сходи до...» Влада Троїцького. Це шоу створюється спеціально до ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю.

Серед зіркових гостей – відомий британський режисер театру і кіно Майк Лі та улюблениця багатьох кіноманів – французька акторка Катрін Деньов

Фестиваль пройде під знаком рівності та підтримки жінок у бізнесі та кіноіндустрії. Ініціативу підтримає американська актриса, відома захисниця прав жінок Роуз Макгавен.

Завершиться ОМКФ 20-го липня оголошенням переможців конкурсних програм. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів