Поділитись:

Луцький ресторатор розповів, як його і Миколу Романюка змушували читати Гейтса

Понеділок, 15 липня 2019, 21:02

У минулому – банкір, а тепер відомий луцький ресторатор Олег Іванюк розповів, як колишній голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет змушував його і ексмера Миколу Романюка читати книжку Білла Гейтса.

Цією історією він поділився із Оленою Лівіцькою у розмові в книгарні для Першого. 

"Доля звела мене з надзвичайною, як на мене, людиною. Це один із найкращих управлінців та менеджерів, яких я за своє життя бачив, – Олександр Дубілет (з 1997 до 2016 року був головою правління ПриватБанку). Людина дуже високого інтелекту і широкого кругозору. Міг себе змушувати працювати по 14 годин на добу, а потім вночі ще читати книжки, тому що книжки повинні йому дати бачення, що робити далі", – розповів Іванюк. 

Із його слів, коли "робили банк" на Волині, шукали, як це все має бути.

"Це вже зараз в книжках все описано: як будувати банки і таке інше. А тоді був повний нуль. Це вже теж частина історії: тут на Волині ми зробили таку модель банку, яким потім ПриватБанк і став. Це банк з великою кількістю відділень, з роботою з населенням… Проблеми, які там були, – то вже інше, але те, що ми цю структуру побудували, – факт", – наголосив Олег Іванюк.

У той час Дубілету потрапила в руки книга Білла Гейтса «Бізнес зі швидкістю думки» (американський бізнесмен і засновник корпорації Майкрософт написав цю книгу в 1999-му). Він змусив всіх купити цю книжку і всіх її прочитати. Сказав, що буде екзамен приймати.

"Мені Микола каже: "Я такий зайнятий. Слухай, ти прочитай, а потім мені в машині розкажеш". І от я почав ту книжку читати. Це така цікава історія, довжиною у 20 років. 20 років я читаю ту книжку", – зазначив співвласник ресторану "Корона Вітовта". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Книги, як політики: обкладинка може бути гарна, а насправді порожняк», – Тарас Шкітер

Надрукувати
мітки:
коментарів