Поділитись:

Два термометри, або Чому у Луцькому пологовому бебі-бокси видають у день виписки

Вівторок, 20 серпня 2019, 11:40

Луцький клінічний пологовий будинок щомісяця отримує 300 бебі-боксів. Таких "пакунків малюка", які спрямовані на стартову підтримку для новонароджених, вистачає для всіх жінок, які народжують, – запевняють у пологовому.

Старша сестра медична відділення неонатальної допомоги  і лікування новонароджених Марія Демчук розповіла ІА «Конкурент», що  раніше були затримки, і бебі-бокси видавалися із запізненням. За її словами, коли удосконалили «пакунки малюка», речі у ньому стали якіснішими.

«У боксах тепер кращої якості памперси і одяг. І одягу, до речі, стало більше. Тут є пледи, пелюшки, ковдри, іграшки, косметичні та засоби гігієни, інше. А сама коробка боксу з матрасиком. Тому мами її можуть використовувати, як колиску. Інші кажуть, що дуже добре підходить для зберігання іграшок», –розповідає Марія Демчук.

Саме на ній – відповідальність за забезпечення усіх новонароджених бебі-боксами. Жінка сама розносить їх по 4 поверхах пологового будинку. У день може бути до 20 виписок. Важить один такий пакунок приблизно 7,5 кг.

У день виписки свій бебі-бокс отримала Лілія Яцюк з села Тарасове Луцького району. У суботу, 17 серпня, вона народила дівчинку. Каже, усім задоволена, але було би ліпше, як би ці пакунки давали жінкам тоді, коли вони тільки народили.

«Там, наприклад, є термометр, який потрібен одразу після народження дитини. Але я змушена купити його на самі роди. Тобто вже буде два», – розповідає молода мама.

Як запевнила Марія Демчук, бебі-бокси, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, видаються породіллям у день виписки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів