Поділитись:

Пил, тріски і палюче сонце: у Луцьку стартував скульптурний фестифаль

Вівторок, 20 серпня 2019, 19:24

У вівторок, 20 серпня, у Луцьку в культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті»відкрили перший міжнародний скульптурний фестиваль «KORSAK CARVING FEST». Участь у ньому бере 17 учасників з України, Словаччини, Білорусі, Вірменії та Німеччини.

Під палючим сонцем, у стовпах пилу за допомогою бензопил чоловіки вирізають з дерева різноманітні фігури – тут русалки, риби, люди.

Володимир Кравчук на фестиваль приїхав з Криму. Різьбою по дереву займається більше 30 років. Неодноразово брав участь у подібних фестивалях в Україні та за кордоном. Часто ставав переможцем. У Луцьку почав вирізати з дуба риби. Його робота називається «Хтось цілує, хтось кусає».

«Вирішив вирізати саме рибу, тому що люблю її, я ж з моря. І Україну люблю», - каже українською скульптор.

Як зазначила засновниця Музею сучасного українського мистецтва Корсаків Леся Корсак, яка була однією з ініціаторок фестивалю, музей ставив перед собою за мету, насамперед, щоб музей не був просто збіркою експонатів. А щоб був живим організмом, який проводить різноманітні культурні події.

«Друге, чого нам хотілося сьогодні досягти, - це наблизити глядача і поціновувача мистецтва до митця. Якщо люди тут п'ять днів будуть дивитися, як важко ці хлопці творять своє мистецтво, то вони зрозуміють, що це не так просто. І будуть більше цінувати і розуміти мистецтво», - сказала Леся Корсак.

За її словами, цей фестиваль кидає виклик подібним європейським фестивалям. І у перспективі у організаторів є ідеї зробити щось ще більш масштабніше. Зазначила, що можлива різьба не лише по дереву, а й виготовлення скульптур із льоду, глини, металу.

Переможець цьогорічного заходу отримає 1000 доларів. За друге і третє місця учасники розділять 500 і 300 доларів відповідно.

«Скульптори не за грошима сюди приїхали. Вони приїхали поспілкуватися та обмінятися досвідом. Вони самі про це сказали», - розповідає Леся Корсак.

Організатор фестивалю скульптор Ілля Липка - волинянин. Перед початком фестивалю він побажав перемогти найкращому.

Скульптори по дереву змагатимуться у швидкісній різьбі. Також відбудуться змагання з Speed carving. Дійство триватиме по 25 серпня. Приурочене воно першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, 10-й річниці «Адреналні Сіті» та 28-й річниці Незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк туристичний: куди зводити і чим похвалитися перед гостями (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів