Поділитись:

На Волині викрили схему незаконного ввезення дорогих автозапчастин

П'ятниця, 23 серпня 2019, 10:11

Податкова міліція Волині викрила схему незаконного ввезення в Україну автозапчастин, які реалізовувались через інтернет-магазини.

Про це повідомляє сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю.

На Волині податкова міліція викрила схему з незаконного ввезення та реалізації автомобільних запчастин відомих світових брендів.

В рамках операцій «Рубіж», «Мережа» та розслідування кримінального провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення віл сплати податків) встановили осіб, які організували схему незаконного ввезення на митну територію України дорогих автомобільних запчастин шляхом подрібнення партій товарів та з приховування від митного контролю.

Надалі незаконно ввезенні товари реалізовувались на території України через мережу Інтернет за готівкові кошти, з використанням можливостей поштово-
експедиторських служб. При цьому, з метою ухилення від сплати податків, місцевими «бізнесменами» не відображались реальні обсяги реалізації товарів.

З метою ліквідації такої незаконної схеми податківці провели огляди за адресами офісних та складських приміщень діяльності інтернет-магазинів. В результаті виявили та вилучили понад 8000 одиниць автомобільних запчастин відомих світових брендів (автомобільні фільтри, радіатори, частини ходових, підвісок, кузовів та інше), орієнтовною вартістю більше 2 мільйонів гривень.

Крім того, вилучили комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки та іноземні документи, що підтверджують використання схеми мінімізації митних платежів в частині їх ввезення, шляхом подрібнення партій, а також документи, які вказують на факти реалізації таких запчастин за необліковану готівку.

На даний час вирішується питання про накладення арешту, проведення огляду вилучених товарів та призначення відповідних експертиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів