Поділитись:

До закону "Про державну службу" маю багато питань, – волинський губернатор

Понеділок, 30 травня 2016, 18:51
До закону «Про державну службу» маю багато питань, – волинський губернатор

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вважає, що закон "Про державну службу" наразі є недосконалим і потребує доопрацювань.

Про це голова ОДА заявив на оперативній нараді 30 травня.

"Є дуже багато питань, відколи цей закон запрацював. Треба проаналізувати кроки, які відбулися з 1травня", – зазначив Гунчик.

Зокрема, голова ОДА закцентував увагу на пункті закону, за яким отримати підвищення по службовій драбині працівник зможе лише на конкурсній основі.

На думку Володимира Гунчика, сумлінний службовець облдержадміністрації, який добре справляється зі своїми обов'язками, не повинен брати участі у конкурсі, куди може прийти також "людина зі сторони". Такий працівник заслуговує отримати підвищення без конкурсу і першочергово.

Нагадаємо, що Закон "Про державну службу" увів ще деякі обмеження щодо діяльності державних службовців.

Цей закон, зокрема, передбачає, що "державний службовець не має права суміщати державну службу зі статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії "А".

До категорії "А", окрім інших, відносяться голови місцевих адміністрацій.

На Волині таких є 12 осіб. Четверо з них є депутатами обласної ради, восьмеро – депутатами районних рад. Всі представляють пропрезидентську БПП "Солідарність". До цього переліку належить і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУНЧИК НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ПИСАТИ ЗАЯВУ ПРО ВІДСТАВКУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬРАДА ОБГОВОРИТЬ, ЧИ МОЖЕ ГУНЧИК БУТИ ГУБЕРНАТОРОМ

Надрукувати
мітки:
коментарів