Поділитись:

У Луцьку назвали вулицю в честь російської дисидентки

Вівторок, 31 травня 2016, 20:27
У Луцьку назвали вулицю в честь російської дисидентки

У зв'язку з декомунізацією вулицю Ванди Василевської у Луцьку перейменували на честь російської дисидентки, опозиціонерки владі Володимира Путіна, Валерії Новодворської.

Наразі голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вже підписав розпорядження про перейменування вулиці, – повідомляє Громадське. Волинь.

Інформація про перейменування була оприлюднена на сайті Луцької міської ради для громадських обговорень.

"До 15 травня 2014 року ми чекали на пропозиції від громади. Ми чекали на підтримку або протести. Не прийшло жодних заперечень на перейменування, і коли громадські слухання закінчилися, то розпорядження про перейменування підписав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик", – розповіла представник Українського інституту національної пам'яті у Волинській області Леся Бондарук.

На вулиці Валерії Новодворської знаходяться лише три житлові будинки. Місцеві жителі кажуть, що про перейменування їх не повідомляли, про громадські обговорення вони не знали.

Також, вони зазначають, що гроші, які влада витратить на перейменування, могли б передати на ремонт доріг. На вулиці Новодворської вони не в найкращому стані.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024