Поділитись:

На Волині за серпень зафіксували 85 порушень правил рибальства

Неділя, 08 вересня 2019, 22:18
На Волині за серпень зафіксували 85 порушень правил рибальства

У період з 1 по 31 серпня 2019 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 33 рибоохоронних рейди та викрили 85 порушень природоохоронного законодавства, з яких 44 – грубих.

Про це повідомляє пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

Також склали 27 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), шість – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та два – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (незаконний збут заборонених знарядь лову). Крім цього, оформили шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників наклали 6 296 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству,  склали 9 691 грн. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 29 кг водних біоресурсів, з яких 13 кг – на ринках. Також вилучили 43 одиниці заборонених знарядь лову та ще 62 одиниці – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

На Волині за серпень зафіксували 85 порушень правил рибальства

Крім цього, 52 справи передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, сьомого серпня близько 2 години ночі під час обстеження водойм Старовижівського району рибпатрульні викрили факт грубого порушення правил рибальства. Порушниками виявилися двоє чоловіків, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. За допомогою однієї підсаки виловили таку кількість риби: карась сріблястий – 35 екз., лин – 19 екз., окунь – 9 екз. Своїми діями громадяни завдали збитків рибному господарству у розмірі 3 009 грн. Інцидент стався на озері Синівське, поблизу с. Соколище Старовижівського району Волинської області.

22 серпня рейдова група зафіксувала аналогічне правопорушення. Подія сталася на р. Стир, поблизу м. Берестечко Горохівського району Волинської області. У громадянина вилучили заборонені знаряддя лову – два «екрани». Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На Волині за серпень зафіксували 85 порушень правил рибальства

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення громадян до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, в період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області розпочинається друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів