Поділитись:

З 1 червня вантажівкам заборонили їздити вдень

Середа, 01 червня 2016, 11:15
З 1 червня вантажівкам заборонили їздити вдень

"Укравтодор" обмежив з 1 червня рух важких фур автодорогами загального користування з 10:00 до 22:00, якщо температура повітря вища за +28 градусів.

Такі заходи необхідні для гарантування як безпеки водіїв, так і збереження українських автошляхів, – повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"Саме висока температура та велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Загальний обсяг збитків, що завдають недобросовісні перевізники, щорічно сягає близько 2,5-3 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Також в "Укравтодорі" повідмили, що в понад 97% доріг загального користування потребують поточного середнього та капітального ремонту.

"Тому, через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі та незадовільний стан мережі доріг, Держагенство не може собі дозволити виділяти кошти на ремонт наслідків вантажного транспорту", – зазначили у відомстві.

Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів уздовж доріг підготували понад 800 майданчиків. Заборона діятиме впродовж усього літнього періоду.

Надрукувати
мітки:
коментарів