Поділитись:

Сільського голову на Волині оштрафували за підприємницьку діяльність

Понеділок, 06 червня 2016, 11:37
Сільського голову на Волині оштрафували за підприємницьку діяльність

Голову Бранівської сільської ради Горохівського району оштрафували за незаконне ведення бізнесу.

У жовтні минулого року сільський голова, попри встановлені Законом України "Про запобігання корупції" обмеження щодо сумісництва та суміщення виконання функцій органу місцевого самоврядування з іншими видами діяльності, і далі займався підприємницькою діяльністю та отримував дохід від неї, – повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

На початку лютого 2016 року обранець громади перебував на посаді голови заснованого ним же фермерського господарства й не виходив зі складу органів його правління.

Такими своїми діями посадовець порушив вимоги Закону України "Про запобігання корупції"тавчинив адміністративне корупційне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст. 172-4Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення особою встановлених законом обмежень щодо входження до складу органу управління чи наглядової ради підприємства).

Постановою Горохівського районного суду йому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.) з конфіскацією 500 грн. незаконно отриманого доходу.

Штраф обранець громади вже сплатив.

Надрукувати
мітки:
коментарів