Поділитись:

На Волині більше 5 тисяч солдатів розшукується через ухиляння від служби, – Гунчик

Середа, 15 червня 2016, 12:30
На Волині більше 5 тисяч солдатів розшукується через ухиляння від служби, – Гунчик

Більше п'яти тисяч чоловік у Волинській області розшукується органами правоворядку через неявку на зборні пункти, медичні комісії та ухиляння від військової служби.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час прес-конференції у приміщенні обласного військового комісаріату.

"Частина наших мешканців, які зобов'язані з'явитися на призовні пункти, ухиляються від виконання цих обов'язків. Це є одне із серйозних правопорушень", – підкреслив він.

Також він наголосив на тому, що військових, які з різних причин залишили військову частину, притягувати до відповідальності не будуть.

"Якщо солдат не зробив військового проступку, який несе за собою тяжкі наслідки, військовий та генеральний прокурори пообіцяли, що переслідування не буде. Вже є перші результати. Ви бачите, настільки впав градус напруги, що був відносно цих воїнів. Ми закликаємо цих солдатів не тільки повернутися в казарми, а й продовжити військову службу", сказав голова ОДА.

"Якщо військові частини не будуть забезпечені особовим складом, я не виключаю такий варіант, що буде оголошена наступна хвиля мобілізації", – резюмував Гунчик.

Нагадаємо, що у травні 2016 року в Луцьку мітингували військову прокуратуру через переслідування бійців 51-ої бригади. Згодом луцькі активісти у Києві зустрілися з Генпрокурором України Юрієм Луценком, який пообіцяв, що переслідування військових припиняється.

Також Луценко заявив, що солдати все ж повинні прийти до прокуратури і надати пояснення військовим.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
09:59
24 квітня 2024
10:45
23 квітня 2024