Поділитись:

У Херсоні оштрафували водія "швидкої", яка приїхала на виклик (відео)

Неділя, 08 грудня 2019, 00:30
У Херсоні оштрафували водія «швидкої», яка приїхала на виклик (відео)

У Херсоні патрульні оштрафували водія "швидкої допомоги", коли він чекав на бригаду, яка побігла до хворого з інсультом. Машина медиків швидкої стояла під під'їздом багатоповерхівки і заважала проїхати мікроавтобусу тамтешнього жителя, пише ТСН.

Свідок конфлікту відзняв відео і виклав у Мережу. У ньому чоловік на мікроавтобусі свариться з водієм швидкої, бо не може проїхати до свого під’їзду. "Лікарі піднялися до хворого, а я чекав під під'їздом. Три людини зрозуміли, розвернулися і об'їхали двір. Він не тупиковий, його можна проїхати. Четвертий водій не зрозумів, висловлювався нецензурною лексикою на мою адресу і на адресу всієї швидкої допомоги", – згадує водій Дмитро Ярошак.

Згодом чоловік викликав патрульних, які виписали водію швидкої штраф за ускладнення руху. Медики, які в цей час рятували хворого з інсультом, обурені. Кажуть, якби знадобилась термінова шпиталізація, то зробити її було б неможливо. "Виявив, що машина стоїть біля під'їзду, як у нас заведено, ззаду підперта мікроавтобусом", – каже фельдшер Віктор Кістрін.

Суперечка у дворі тривала три години. Протягом цього часу бригада не могла виїжджати на виклики. Тепер водій швидкої має сплатити штраф 255 гривень. Проте його керівництво запевняє, що чоловік діяв за інструкцією. Утім, поспілкуватися з іншою стороною конфлікту ТСН не вдалося. Відомо лише, що цей мікроавтобус орендує місцева фірма і він не є власником. 

Колеги водія кажуть, що постанова про неправильне паркування – перша за всю історію роботи станції. На дорозі машини швидкої мають багато переваг, доки нічого не станеться.

Юрист каже, що в цій ситуації врятували б увімкнені проблискові маячки. "З точки зору законодавства, коли швидка допомога десь стоїть без проблискових маячків, то вона дорівнює звичайному автомобілеві. Якщо швидка допомога або інший автомобіль стоїть для того, щоб надати невідкладну допомогу, то це звільняє від відповідальності", – каже юрист Роман Марченко.

Чи правильно діяли патрульні, наразі з'ясовують у поліції. "За діями патрульного наразі триває перевірка. Однак можемо сказати, що водій спеціального транспортного засобу звернувся з заявою про скасування цієї постанови", – розповів речник патрульної поліції Херсона Андрій Кований.

У поліції не виключають, що після службової перевірки постанову про штраф можуть скасувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
14:02
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
30 березня 2024
25 березня 2024
18 березня 2024