Поділитись:

У Луцьку хочуть заморозити нове будівництво (ОНОВЛЕНО)

Понеділок, 09 грудня 2019, 14:20
У Луцьку хочуть заморозити нове будівництво (ОНОВЛЕНО)

Через неузгодженість Генерального плану, проблеми з інфраструктурою та забудовами міста хочуть установити тимчасовий мораторій на нове будівництво.

Про це 9 грудня під час пресконференції повідомив начальник управління містобудування та архітектури Луцькради Веніамін Туз.

"Місто вичерпало свої можливості для розвитку. Все, що відбувається зараз у сфері багатоповерхового будівництва, йде за рахунок територій, які ніяк не можуть використовуватися для цього виду будівництва. Ми фактично затиснуті нашими можливостями по землі, по росту. В останні п'ять років ми бачимо, що будівництво заходить у зовсім такі межі, де воно не було заплановане по Генеральному плану", - зазначив Туз.

Рішення щодо мораторію ухвалити планують на позачерговій сесії, яку попередньо планують провести цього четверга, 12 грудня. На час мораторію планують виправляти всі ці неточності щодо Генерального плану та його розвитку. Планується зробити ревізію того, що є, і зафіксувати у Генплані, як буде розвиватися місто.

Очікується, що мораторій триватиме до кінця весни наступного року. Мораторій стосуватиметься погоджень нової документації. Він, запевняє Веніамін Туз, не стосуватиметься реконструкції приватного сектору, пересічних громадян, а лише багатоквартирного будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024