Поділитись:

Житло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету Луцька

Вівторок, 17 грудня 2019, 10:30
Житло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету Луцька

У Луцьку 16 грудня відбулися традиційні громадські слухання проєкту бюджету міста на 2020 рік.

Зареєстрували понад 400 осіб у Палаці культури міста. Переконлива більшість – традиційно працівники міської ради. Однак, на відміну від попередніх років, цього року свої питання до фінансистів активніше озвучували звичайні мешканці міста.

Серед проблем, які турбували лучан було фінансування КП «Ласка», екологічні проблеми, зокрема, зі смородом, налаштування громадського проїзду до Вишкова, зокрема, відновлення маршруту 26а, ремонт вулиць у цьому районі, відновлення кредитування молодіжного житла тощо. Окрім цього низку пропозицій висловив Тарас Шкітер від Громадянського Руху «СВІДОМІ».

Загалом зі слів директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової доходи бюджету Луцької міської територіальної громади розраховані в умі 2,1 млрд гривень, а видатки – 2,4 млрд гривень. Профіцит бюджету за загальним фондом складе 339,8 млн грн гривень, а дефіцит за спецфондом – 594 млн грн. Резервний фонд заплановано в сумі 12,4 млн грн.

Основним джерелом наповнення дохідної частини загального фонду бюджету громади залишається податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага становить 69,2%.

Серед видатків бюджету розвитку зазначені капітальний ремонт фонтану на Театральному майдані (13,5 млн грн), реконструкція алеї почесних поховань на міському кладовищі, міського кладовища в Гаразджі, будівництво туалетів у Центральному парку культури та відпочинку і реконструкція полігону твердих побутових відходів у селі Брище з розширенням.

Заплановані також видатки на проєкти, які реалізують за рахунок бюджету участі. Зокрема, пандус у Центральному парку, відпочинкову зону у сквері вулиці Писаревського/Відродження, впорядкування парку «Дубовий гай» тощо.

Очікується зменшення сплати пайової участі забудовників, тож доходи бюджету за рахунок цієї графи помітно зменшаться. Також через зміну у медичній галузі, передбачена субвенція лише на перше півріччя.

Житло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету ЛуцькаЖитло, дороги, «Ласка»: що обговорювали на громадському слуханні бюджету Луцька

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024