Поділитись:

За місяць на Волині незаконно наловили 162 кілограми риби (фото)

Середа, 08 січня 2020, 14:33
За місяць на Волині незаконно наловили 162 кілограми риби (фото)

У період з 1 по 31 грудня 2019 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 20 рибоохоронних рейдів та викрили 56 порушень природоохоронного законодавства, з яких 13 – грубі. Також склали 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та шість – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформили 16 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 8891 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 700 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 162 кг водних біоресурсів, з яких 142 кг – на ринках. Також вилучено дев’ять одиниць заборонених знарядь лову та ще 39 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 18 справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

За місяць на Волині незаконно наловили 162 кілограми риби (фото)

Так, 11 грудня Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства на оз. Луки, поблизу с. Дубечно Старовижівського району. Близько 01:00 виявили громадянина, який здійснював підводне полювання з перевищенням добової норми вилову. Порушник перевищив норму на 2 кг (5 екз. щуки). Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 700 грн.

За місяць на Волині незаконно наловили 162 кілограми риби (фото)

На громадянина склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучили. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

На водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів