Поділитись:

Легальна праця волинян принесла бюджетам понад чотири мільярди гривень

Середа, 15 січня 2020, 09:50
Легальна праця волинян принесла бюджетам понад чотири мільярди гривень

За підсумками 2019 року з легальних доходів волинян сплачено 4,3 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Майже 1,1 мільярда гривень ПДФО в області спрямовано до держбюджету, а решту надходжень отримали в розпорядження місцеві громади.

Про це інформує ДПС у Волинській області. 

«Оскільки за підсумками року в області зафіксовано ріст сплати ПДФО на 19,4 відсотка, маємо підстави для оптимістичного прогнозу щодо позитивної динаміки надходжень у новому фінансовому році. Підвищення соціальних стандартів та активна протидія ДПС нелегальній зайнятості – теж серед чинників, які повинні позитивно відобразитися на сплаті ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сподіваємося, що волинські працедавці дотримуватимуться вимог закону у сфері зайнятості та не ігноруватимуть свого обов’язку своєчасно та у повному обсязі сплачувати так звані зарплатні податки», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець наголосив, що саме податок на доходи фізичних осіб – бюджетоформуючий для громад. Тож, лідери місцевого самоврядування повинні максимум уваги приділяти питанням офіційного працевлаштування працівників у бізнес-проектах, що втілюються на території громад.

«Окрім того, на початку нового року варто максимально залучити до декларування доходів громадян, котрі в минулому році отримували доходи, з яких не сплачувалися податки. Наприклад, у сільській місцевості чимало громадян надають послуги з обробітку землі власною технікою, мали доходи від продажу рухомого чи нерухомого майна чи здавали в оренду майно або ж техніку. Декларування таких доходів, відповідно сплата ПДФО, дозволять громадам поповнити власний фінансовий ресурс для вирішення соціально-
економічних питань», – підсумував Олег Гирикович.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2020 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці ДПС у Центрах обслуговування платників.

З графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua в банері «Центри обслуговування платників».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 листопада 2023
31 жовтня 2022
21 грудня 2021
12 липня 2021
29 червня 2021
14 червня 2021
14:00
02 червня 2021
31 травня 2021
27 квітня 2021
23 квітня 2021