Поділитись:

Волинянам пояснили, які подарунки держслужбовцям – це не хабар

П'ятниця, 23 квітня 2021, 12:10
Волинянам пояснили, які подарунки держслужбовцям – це не хабар

Посадовим особи органів державної влади та місцевого самоврядування забороняється безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб, у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування або ж, якщо особа, яка дарує, перебуває в підпорядкуванні.

Про це нагадують у секторі з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Волинській області.

Винятком є подарунки, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність. Варто врахувати, що вартість таких подарунків не повинна перевищувати одну мінімальну заробітну плату, встановлену на день прийняття подарунка, одноразово, а сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не перевищує двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня того року, в якому прийнято подарунки.

Передбачені обмеження щодо вартості подарунків не поширюється на подарунки, які даруються близькими особами або одержуються як загальнодоступні знижки на товари, послуги, загальнодоступні виграші, призи, премії, бонуси.

Рішення, ухвалене особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на користь особи, від якої вона чи її близькі особи отримали подарунок, вважаються такими, що прийняті в умовах конфлікту інтересів, і на ці рішення розповсюджуються положення статті 67 цього Закону. Тобто рішення підлягають скасуванню, а укладені правочини можуть бути визнані не дійсними.

Нагадуємо, що про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу [email protected], або за номером телефону у м. Луцьк (0332)777171.

Інформація у такому повідомленні має стосуватися конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів