Поділитись:

Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)

Середа, 12 лютого 2020, 12:51
Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)

Через аномально теплу зиму у Ківерцівському НПП "Цуманська пуща" зацвіла ліщина звичайна ( Corylus avellana).

Про це повідомили на сторінці Ківерцівського національного природнього парку "Цуманська пуща"у фейсбуці. 

Ліщина, або лісовий горіх – кущ з родини березових. Ліщина є однодомною рослиною, тобто на одній рослині формуються чоловічі та жіночі квітки. Жіночі квітки непомітні та розташовані у пазухах бруньок. А чоловічі квітки зібрані у сережкові суцвітття. Суцвіття формуються восени та зимують захищені щільними лусочками. Зазвичай ліщина зацвітає у березні-квітні, коли встановлюється сприятливий температурний режим.

Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)Білки залишаться без горіхів: на Волині через аномальну погоду зацвіла ліщина (фото)

Як зазначають експерти, аномальне цвітіння шкодить рослинам, тому що є дуже енерговитратним та виснажливим процесом, який потребує використання значних ресурсів рослини  –запасних поживних речовин та води. Відтак, квіти та запилені зав'язі не переживуть теперішніх заморозків. Тому цього року білочки залишаться без горішків, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів