Поділитись:

Ранок після демонтажу: що коїться на Старому ринку в Луцьку (фото)

Середа, 26 лютого 2020, 09:00

У вівторок, 25 лютого, на території Старого ринку вкотре намагалися демонтувати контейнери. Цього разу перешкод не було. 

Зранку 26 лютого на Центральному ринку в деяких місцях і праворуч, і ліворуч триває торгівля. Є багато контейнерів із написом продається. Також на території стоїть поліцейський автомобіль.

Нагадаємо, що у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". 

Зранку, 5 лютого, підприємці заблокували роботу міської ради, зірвали засідання виконавчого комітету та перекрили вулицю Богдана Хмельницького, спричинивши траснпортний "колапс". Після 6 годин "облоги", вони розблокували посадовців міськради та погодилися на зустріч з очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком 7 лютого.

6 лютого виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт заявив, що демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать, адже перенесення ринку підтримує більшість лучан. Своєю чергою очільниця департаменту мунварти Юлія Сиротинська зазначила, що демонтовувати контейнери будуть таким же способом, що й був. 

7 лютого відбулася зустріч підприємців з очільник ОДА Юрієм Погуляйком.

У понеділок, 10 лютого, планувалося розпочати демонтаж паркану навколо ринку, який розміщено без дозвільних документів. Напередодні було надіслано офіційні листи у Головне управління Національної поліції у Волинській області та Луцький відділ поліції ГУНП у Волинській області щодо необхідності забезпечення безперешкодного проведення демонтажу вищезазначеної огорожі та недопущення нанесення травм працівникам департаменту муніципальної варти.

Однак працівники муніципальної варти так і не змогли розпочати демонтаж паркану, адже їм у цьому перешкоджають підприємці та невідомі особи. Відтак Луцька міська рада подала заяву до правоохоронних органів щодо перешкоджання діяльності департаменту муніципальної варти.

До слова, права частина Центрального ринку в Луцьку працює у звичному режимі. Йдеться про ту територію, що ближче до замку. Тут розміщений критий павільйон з продовольчими товарами, речові контейнери, господарські товари.

24 лютого працівники департаменту муніципальної варти хотіли оглянути контейнери на вказаній території задля організації їх вивозу. Проте, зазначають, на момент приїзду всі ворота до лівої частини ринку «Центральний» були зачинені, а на прохання відчинити муніципали отримали негативну відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів