Поділитись:

Людей з коронавірусом в Україні лікуватимуть за кошт держави, – очільниця МОЗ

Субота, 29 лютого 2020, 02:54
Людей з коронавірусом в Україні лікуватимуть за кошт держави, – очільниця МОЗ

В Україні людей з підозрою на коронавірус та у разі підтвердження інфікування лікуватимуть безкоштовно у комунальних та державних медичних закладах.

Про це в інтерв'ю hromadske повідомила міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька, відповідаючи на питання читача.

«Усі люди, які перебувають у наших медичних закладах комунальної та державної власності, отримують лікування безкоштовно. Ліки не є специфічними, не є складними для постачання. Наразі у закладах охорони здоров’я ліки є», – зазначила міністерка.

Скалецька пояснила, що Всесвітня організація охорони здоров'я щодо грипу та коронавірусу рекомендує симптоматичне лікування: зняття температури, лікування кашлю. Усе це має робитися за рекомендаціями лікаря.

«Прохання – не займатися самолікуванням. Оскільки найбільше проблем виникає тоді, коли людина пізно звернулася, і почалася гостра пневмонія та проблеми з диханням», – закликала очільниця міністерства.

Раніше міністерка охорона здоров'я Зоряна Скалецька зазначила, що зранку 5 березня евакуйовані з Китаю громадяни зможуть покинути медичний центр «Нові Санжари», якщо останні результати дослідження на коронавірус виявляться негативними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів