Поділитись:

Від сьогодні у православних християн розпочався Великий піст

Понеділок, 02 березня 2020, 08:39
Від сьогодні у православних християн розпочався Великий піст

У православних християн розпочався сорокаденний піст, який називається Великим завдяки особливій важливості. Сама назва «Чотиридесятниця» зустрічається в старовинних богослужбових книгах. Великий піст складається з Чотиридесятниці і Страсної седмиці.

У час Великого посту варто частіше ходити до церкви, сповідатися та причащатися. Якщо хто сповідався давніше, тоді прийти до храму, коли менше людей і священник може більше приділити часу кожному, – зазначили у Волинській єпархії ПЦУ. 

На період Чотиридесятниці припадає три заупокійні суботи: другої, третьої та четвертої седмиць (тижнів). У цю пору, зауважили в ПЦУ, треба згадати й про спочилих, які чекають нашої молитви. Вона для них дуже важлива, бо самі вже не можуть просити у Всевишнього прощення.

Церковний устав на час Великого посту повністю виключає продукти тваринного походження: м’ясо, яйця, молоко. Риба дозволяється тільки на Благовіщення та Вербну неділю. Певні ж послаблення посту можливі з благословення священика. Також потрібно обмежити веселощі, облишити погані звички, менше часу проводити в інтернеті (якщо це, звичайно ж, не пов’язано з вашою роботою) та перед телевізором. Коли доводиться-таки йти на якусь гостину, треба поводити себе стримано.

Головне ж – робити більше добрих справ, любити людей, жити не тільки для себе, а й для інших. Можна зібрати речі для потребуючих, приготувати вечерю батькам, просто побути зі своїми дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024