Поділитись:

В Україні масово ширяться фейки про карантин і коронавірус, – Нацполіція

Середа, 18 березня 2020, 08:32
В Україні масово ширяться фейки про карантин і коронавірус, – Нацполіція

Інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомили на сторінці Національної поліції України. 

Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, хочуть поширення паніки та дестабілізації ситуації. Фейки, чутки та відверта неправда має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і завершуючи забороною прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності. 

В Україні масово ширяться фейки про карантин і коронавірус, – Нацполіція

Відтак поліція просить українці критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції про їхнє поширення за електронною адресою: [email protected] та телефоном – (044) 29 00 110 – для встановлення джерел їхнього поширення та притягнення до відповідальності осіб, котрі поширюють завідомо неправдиву інформацію.

З питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна інформація буде розповсюджуватися винятково офіційними каналами через інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів