Поділитись:

Ємець блокує закупівлі тестів на коронавірус і захисних засобів, – Супрун

Середа, 25 березня 2020, 13:18
Ємець блокує закупівлі тестів на коронавірус і захисних засобів, – Супрун

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець свідомо залишає лікувальні заклади без критично важливих ресурсів і ліків. 

Про це заявила ексміністерка Уляна Супрун.   

"Причина полягає у відмові керівника Медичних закупівель України порушувати закон і брати на посаду заступника генерального директора “довірену особу” Ємця. Особу, яка засуджена за кримінальний злочин (крадіжку ікри в супермаркеті). Щоби проштовхнути свого протеже, Ємець вже третій тиждень блокує всі централізовані закупівлі медичних товарів і препаратів в країні, зокрема медичні вироби, необхідні для боротьби з COVID-19. І це все в час пандемії, карантину, нестачі ресурсів в лікарнях по всій країні, коли медики беззахисні перед хворобою, а ми не знаємо, скільки насправді людей хворіє, бо тести не проводяться", – написала вона у фейсбуці. 

Керівник МЗУ Арсен Жумаділов звернувся із заявою про вчинення кримінального правопорушення в ДБР

Сам Ємець теж звернувся до Нацполіції з проханням порушити кримінальне провадження проти Арсена Жумаділова за нібито зловживання службовим становищем. А також доручив провести службове розслідування ситуації навколо ДП "Медзакупівлі України".

Супрун повідомила, що в особистій розмові з Арсеном він сформулював свою поведінку так: “По-хорошему вы не захотели. Будет по-другому”.

"Для мільйонів громадян України “по-другому” означає: перебувати в заручниках у міністра, котрий зловживає службовим становищем, ставлячи під загрозу національну безпеку. Класичне, для старої гвардії, рішення, коли особисті амбіції та інтереси, пріоритетніші за життя людей. Тим часом ситуація з підготовкою України до захисту населення від коронавірусу нагадує дамбу, яку ось-ось прорве. Жорсткі карантинні заходи, заборони й обмеження виглядають епічно, але не мають сенсу на фоні провалу по забезпеченню лікарень. Нам потрібно невідкладно запустити процес здійснення Централізованих державних закупівель, від яких, окрім лікування людей від коронавірусу, залежить інші життєво необхідні для пацієнтів напрями", – написала вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів