Поділитись:

Скасування малого прикордонного руху з Польщею: що це означає

Четвер, 07 липня 2016, 16:09
Скасування малого прикордонного руху з Польщею: що це означає

Удвічі зменшилися черги на пункті пропуску через українсько-польський кордон "Устилуг-Зосін".

Це пов'язано з тим, що Республіка Польща тимчасово призупинила дію пунктів угоди про малий прикордонний рух. Попри невдоволення волинян, на кордоні, у порівнянні з Львівщиною, все спокійно, – повідомляє Громадське. Волинь.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ВЧОРА – СІМ КІЛОМЕТРІВ, А СЬОГОДНІ НЕМА НІКОГО", – ГУНЧИК ПРО ЧЕРГИ НА МИТНИЦІ

"Черги зменшилися. Пропускна спроможність пункту пропуску до 500 авто за 12 годин. Нині проїжджає 200", – розповідає перший заступник начальника відділу прикордонної служби "Пархоменкове" Львівського прикордонного загону Вадим Стецюк.

Люди у черзі обурені. Мовляв, запізно попередили про таке рішення, "перебили" доставку товару, не дають заробляти. З іншого боку визнають, що черга суттєво зменшилася і, відвідповідно, кордон перетинають не за кілька годин, а за кількадесят хвилин. Дехто вважає, що такі дії з боку Польщі – це перший крок до обмеження в'їзду у ЄС. Мовляв, згодом буде впроваджений жорсткий візовий режим.

Керівник візового відділу Консульства Республіки Польща консул Міхал Богдановіч запевняє, що такі санкції не спрямовані проти конкретних громадян, а здійснюються виключно в цілях безпеки. З 4 липня до 2 серпня польський уряд вчинятиме усі безпекові заходи, адже у цей період в Польщі відбудеться саміт НАТО, а також Всесвітні Дні Молоді, на які приїде Папа Римський Франциск. Саме ж скасування малого прикордонного руху є тимчасовим. Окрім цього, поляки дозволяють власникам автівок із польськими реєстраційними номерами здійснювати транзит через кордон без штрафів. Тобто водії можуть перетинати кордон з боку Польщі і їх просто повертатимуть без будь-яких санкцій.

До слова, подібні санкції впроваджені у всіх країнах членах-ЄС, які межують із країнами, що не є членами Союзу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПОЯСНИЛИ, ЯК БУТИ ВОДІЯМ ПІД ЧАС ПРИПИНЕННЯ МАЛОГО ПРИКОРДОННОГО РУХУ З ПОЛЬЩЕЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів