Поділитись:

Нововолинському училищу не дали грошей з обласного бюджету на сплату боргів

Середа, 13 липня 2016, 10:04
Нововолинському училищу не дали грошей з обласного бюджету на сплату боргів

Нововолинське ВПУ просило у Волинської обради майже 8,5 мільйонів гривень на друге півріччя 2016 року, а також майже 250 тисяч гривень для погашення заборгованості за енергоносії.

Таке звернення озвучила головний бухгалтер Нововолинського ВПУ Ольга Щур на постійній комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 12 липня.

Представниця училища між іншим зазначила, що заборгованість із виплати заробітної плати в училищі за червень становить 990 тисяч гривень.

Через відмову міста Нововолинськ фінансувати навчальний заклад училище змушене було перереєструвати свою юридичну адресу. Від 30 травня Нововолинське ВПУ зареєстроване в Іваничівському районі.

Згідно з домовленістю, із 1 липня і до кінця року навчальний заклад повинен фінансуватися з обласного бюджету.

Однак наявність боргу стала "камнем спотикання" у вирішенні цього питання

Як зауважили члени комісії, згідно із законом, спершу з нововолинського бюджету мають погасити усі борги навчального закладу, після чого він зможе поступити на баланс області.

Бухгалтер ВПУ зауважила, що місто категорично відмовляється платити.

"Закон треба виконувати. Ми можемо взяти в мережу і фінансувати з обласного бюджету тільки починаючи з 1 липня. До цього часу – це питання міської ради", – заявив голова комісії Володимир Бондар.

У підсумку члени комісії одноголосно прийняли рішення включити освітній заклад в перелік державних навчальних закладів, що фінансуються за кошти обласного бюджету з 1 липня 2016 року за умови відсутності кредиторської заборгованості.

Надрукувати
мітки:
коментарів