Поділитись:

Місцеві бюджети Волині отримали майже півтора мільярда гривень податків

П'ятниця, 15 травня 2020, 17:13
Місцеві бюджети Волині отримали майже півтора мільярда гривень податків

Упродовж січня-квітня 2020 року до місцевих бюджетів на Волині надійшло 1 мільярд 493 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Волинській області.

Сума отриманих громадами податків на 82,6 мільйонів гривень перевищує аналогічні показники минулого року, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

«Питання фінансової самостійності громад особливо важливе в період, коли зусилля усіх гілок влади спрямовані на боротьбу з пандемією та подолання наслідків економічного сповільнення. На подальшу позитиву динаміку податкових надходжень до місцевих бюджетів можна буде розраховувати лише у разі максимально ефективної співпраці та взаємодії представників місцевого самоврядування, платників податків та фахівців ДПС», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Як свідчить аналітика, бюджетоутворювальними для місцевих громад залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок.

«В умовах, коли малий бізнес змушений тимчасово призупинити свою діяльність, питання додаткових джерел бюджетних надходжень вимагає особливої уваги. Насамперед просимо роботодавців, котрі мають можливість працювати, дотримуватися вимог трудового і податкового законодавства. Від податкової дисципліни кожного такого платника сьогодні залежить спроможність громад фінансувати соціально-економічні проекти», – підсумував Олег Гирикович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів