Поділитись:

Держава зайва в цьому інтимному процесі, – Фурса про сурогатне материнство

П'ятниця, 15 травня 2020, 13:33
Держава зайва в цьому інтимному процесі, – Фурса про сурогатне материнство

фото ілюстративне

Економічний експерт та фінансист Сергій Фурса розкритикував втручання українських чиновників в особисте життя громадян і намагання заборонити сурогатне материнство.

Про це він написав у фейсбуці.

Зі слів економіста, українські чиновники всюди пхають свого носа – спочатку вони заборонили заробітчанам виїжджати з країни, а тепер хочуть заборонити сурогатне материнство.

"Є пари, які не можуть мати дітей. Таке буває. Сюрприз-сюрприз, українські чиновники. І є жінки, які готові надати послуги сурогатного материнства. Які виношують дітей для інших. Дітей, генетично чужих для самих жінок. І жінки заробляють гроші. Для них це – робота. І ця робота набагато достойніша, ніж те, чим займається велика частина українських чиновників", – зазначив Сергій Фурса.

На його думку фінансиста, це абсолютно не стосується ані держави, ані чиновників зокрема.

"Вони зайві в цьому інтимному процесі. Вона (держава, – К.) зайва навіть в тому плані, що генетично і батьки дитини, і сама дитина не мають ніякого відношення до України. Та й навіть якби мали. Це вибір українського громадянина, що робити зі своїм тілом. Держава ж тут до чого?.. Більше справ у держави немає. Всі інші проблеми вирішені, треба самим придумати", – вважає економіст.

Втручання держави в цей процес, переконаний Фурса, позбавить багатьох пар щастя стати батьками. А також позбавить українських громадян доходу.

"Ще й може фізично залишити дітей в Україні? Або що? Ось дітям це щастя буде. Не жити в якійсь гарній західноєвропейській країні, наприклад, зі своїми біологічними татом і мамою, а в українському дитбудинку", – додає він.

Сергій Фурса зауважує, що можна було б зрозуміти, якби держава просто хотіла стягувати податки, визнавши сурогатне материнство бізнесом, проте ні.

"Вона хоче влізти і заборонити. Заборонити жінкам розпоряджатися своїм тілом. Заборонити іншим людям бути щасливими. І це держава, яка сама ні на що не здатна. Спочатку вони організовують УкрСпецЗаробітчанеПостач, а тепер що? УкрСпецДітейПродаж? Даєш монополію держави в цьому питанні? Тільки з дозволу українського чиновника?" – йдеться в дописі.

Ще трохи, вважає Сергій Фурса, і ми дійдемо до російського досвіду, ухваливши якийсь закон Діми Яковлєва, і заборонимо іноземцям всиновлювати українських дітей.

"Зупиніться. Приберіть свої руки геть", – пише економіст.

Нагадаємо: днями розгорівся скандал через те, що київська клініка сурогатного материнства опублікувала відео, де показала, що 46 дітей народжених сурогатними матерями перебувають у готелі, де чекають на своїх батьків. Відео різко критикували у мережі, а правозахисники і правоохоронці побачили у цьому ознаки торгівлі людьми та прийшли на перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів