Поділитись:

Розповіли, коли зможуть на Волині запрацювати табори відпочинку (відео)

Субота, 16 травня 2020, 08:30
Розповіли, коли зможуть на Волині запрацювати табори відпочинку (відео)

На Волині готові до роботи 11 таборів відпочинку для дітей. Вони запрацюють за умови, якщо уряд дозволить відпочинок дітей влітку.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного. Волинь».

Заступниця директора обласного департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод розповіла, що цього року планували оздоровити понад 30 тисяч дітей. Однак зі слів голови обласної організації профспілки працівників державних установ Ольги Сабурової, поки жодних заяв від батьків на оздоровлення дітей не приймали.

Попри це, у таборі «Світанок», що у селі Дачне Ківерцівського району, готуються до прийому школярів.

«Ми почали підготовку. Ми відремонтували кімнати, побілили, привели в порядок наші дворові туалети, поміняли двері. Поточний ремонт робили. Витратили десятки тисяч», – розповіла Ольга Сабурова.

Син лучанки Світлани Мех Артем щоліта їздить у табір. Нині школяр завершує навчання у шостому класі і каже, що набридло сидіти вдома.

«Треба більше гуляти, а забороняють. Мені в таборі прикольно без батьків. Там можна повеселитися з друзями. Ніби ти вже дорослий і живеш вже своїм життям», – зізнався школяр.

Його мама Світлана сподівається, що у таборі, куди планує відправити на відпочинок сина цього літа, зроблять комфортні і безпечні умови для перебування дітей.

«Трішки побоююсь, як буде облаштоване посткарантинне спілкування з дітьми. Діти переносять дуже легко цю недугу. Звісно, на це сподіватися марно, але я знаю, що там ретельно дотримуються усіх вимог відповідних інстанцій», – зауважила жінка.

Заступниця директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод, своєю чергою, повідомила що гроші, які виділили з обласного і місцевого бюджетів на відпочинок дітей, перепрофілювали для боротьби з COVID-19.

«Якщо закінчиться карантин, ми готові починати працювати із нашими оздоровчими закладами. Проте чи будуть вони готові на 100% створити безпечні умови, зараз говорити рано», – підсумувала директорка департаменту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів