Поділитись:

Високоякісний сир – на звалища: Європа через коронавірусу викидає тисячі тонн продуктів

Середа, 20 травня 2020, 04:25
Високоякісний сир –  на звалища: Європа через коронавірусу викидає тисячі тонн продуктів

Скріншот BBC 

Через пандемію коронавірусу країни Європи отримали нищівний удар по харчовій промисловості та сільському господарству, а в перспективі це може призвести до продовольчої кризи.

Про це повідомляє Бабель, посилаючись на BBC.

Половина рибалок у Нідерландах припинила виходи у море, оскільки ціни на рибу – як звичайну, так і екзотичну – суттєво впали через відсутність попиту. Наприклад, солія до пандемії коштувала €14 за кг, а зараз – €8.

Рибалки займаються переважно ремонтом своїх суден, оскільки виходити в море нерентабельно – весь улов доведеться заморожувати, а на складах місце стрімко закінчується.

У цей час у Німеччині проблеми зі збором спаржі через нестачу сільськогосподарських працівників – у зв’язку з закриттям кордонів трудові мігранти не можуть прибути на свої робочі місця. Близько половини врожаю в країні залишилось у землі.

У Франції 150 тис тонн високоякісного сиру відправили на звалища, оскільки фермери не змогли його продати – криза вдарила по верхньому ціновому сегменту ринку і люди перейшли на більш дешевий продукт.

У Бельгії з’явилися «картопляні гори» з близько 750 тис тонн нерозпроданої картоплі, що лежить на складах. Її мали з’їсти у ресторанах або відправити на продаж океаном. Деякі виробники картоплі годують надлишками продуктів безхатьків.

Експерти вважають, що в найближчому майбутньому європейці не матимуть багатого вибору на полицях у магазинах, а невеликі виробники їжі збанкрутують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів