Поділитись:

На проспекті Волі зріжуть дерева?

Четвер, 21 липня 2016, 16:44
На проспекті Волі зріжуть дерева?

Реконструкція проспекту Волі на ділянці від вулиці Шопена до вулиці Чехова передбачає зрізання дерев.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 липня.

Заступник директора департаменту, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк зазначив, що тендер на проведення робіт буде тривати до першого серпня, і на ремонтні робти планують виділити 15 мільйонів гривень з міського бюджету.

"Будемо починати. Треба щось робити. Маємо зробити праву сторону тротуарів, зрізати дерева, змінити теплотраси, тролейбусні опори", – зазначив Осіюк.

Депутат Павло Данильчук сказав, що зрізання дерев спричинить протест жителів, громадських організація, які стануть на захист дерев.

"Ми можемо якось підкоригувати проект? Щоб не всі дерева можна було зрізати? Зробити дорожнє покриття якнайближче до них?" – поцікавився Данильчук.

На що Микола Осіюк відповів, що спробувати можна.

"Але знову ж таки, якщо змінювати проект, то потрібно проводити повторну експертизу, і в цьому році реконструювати центральну вулицю міста не вдасться", – зазначив начальник.

Тарас Шляхтич запропонував посадити нові дерева і показати лучанам, якою буде вулиця.

Павло Данильчук запропонував залишити хоча б один ряд дерев від вулиці Шопена до філармонії. На що Микола Осіюк відповів, що від вулиці Шопена до філармонії праву сторону дороги не планують розширяти, а лише ліві сторону.

"Всі дерева, які ростуть на лівій стороні (один ряд) будуть зрізатися до вулиці Чехова, а дерева з правої сторони фактично можна залишити. Ліву сторну проспекту Волі потрібно розширити, ви самі бачете, який там рух", – пояснив Осіюк.

Комісія прийняла рішення зібрати робочу групу департаменту ЖКГ та громадськості для обговорення відповідного питання у вівторок, 26 липня, о 14:00 годині. Засідання відбудеться або в приміщенні міської ради, або у ЦНАПі: місце уточнюють.

Надрукувати
мітки:
коментарів